LEIDERSCHAP

Authentiek en mensgericht leiderschap

Leiderschap gaat over en om mensen. De beste leiders zijn niet bang om hun kwetsbare kant te laten zien. Ze zijn oprecht geïnteresseerd in mensen en spenderen veel tijd aan het ontwikkelen van de mensen om hen heen. Leiders vervullen een belangrijke rol binnen een organisatie. Het zijn sleutelfiguren. De grootste blokkades bij werknemers, hebben te maken met onduidelijke sturing en weerstand. Goede leiders zijn in staat te inspireren en te stimuleren. Daarmee verhoog je de motivatie, betrokkenheid, prestaties en productiviteit binnen de organisatie. Aan de andere kant kan middelmatig of slecht leiderschap desastreuze gevolgen hebben. Het is dan ook helemaal niet vanzelfsprekend dat alle leidinggevenden goede leiders zijn.

Je haalt het beste uit de anderen niet door hen het vuur na aan de schenen te leggen, maar door het vuur in hun binnenste aan te wakkeren.

Programma mensgericht leiderschap

BusinessFlow zet sterk in op leiderschapsontwikkeling en biedt daarvoor een leiderschapsprogramma aan met als rode draad bewustwording en het vergroten van zelfkennis. Zelfkennis is mogelijk een van de minst besproken leiderschapscompetenties, maar waarschijnlijk wel een van de meest waardevolle. Het betekent dat je je bewust bent van waar je talenten liggen en van wat je nog moet leren. En het betekent ook open staan voor antwoorden als je iets niet weet en toegeven van fouten als die gemaakt zijn. Zelfkennis staat aan de basis van elk succesvol leider. Om dieper in te gaan op wie jij als mens bent, gebruiken we de unieke AIM-methode voor mensgerichte leiders.

Het vinden en omarmen van je intentie

Voor veel leiders is het al moeilijk om hun eigen talenten en ontwikkelpunten te benoemen; hoe kun je dan je mensen laten ontwikkelen? Als de leider niet in zichzelf gelooft, hoe moeten de medewerkers hem dan geloven? Hoe mooi zou het zijn als de leider vanuit zijn intentie werkt en dat hij zijn medewerkers in de juiste Flow laat werken. Dan krijgen we de mooie bevlogenheid. Met de A.I.M-training gaan we op zoek naar jouw intentie en jouw oneindig potentieel.

Alle programma’s voor mensgericht leiderschap

  • Persoonlijke Coaching
  • Leiderschapsprogramma
  • Training Leiderschapsontwikkeling
ASSESSMENT
BEDRIJFSSCAN