LEIDERSCHAP

Authentiek Leiderschap

Leiderschap gaat over mensen. De beste leiders zijn niet bang om hun kwetsbare kant te laten zien. Zij zijn oprecht geïnteresseerd in mensen en spenderen veel tijd aan het ontwikkelen van de mensen rondom zich heen. Leiders vervullen een cruciale rol binnen organisaties. Zij zijn belangrijke sleutelfiguren. De grootste blokkades hebben te maken met een onduidelijke sturing en het ontstaan van toenemende weerstand waardoor er twijfels ontstaan. Goede leiders zijn in staat om anderen te stimuleren en inspireren. Daarmee verhogen zij de motivatie, betrokkenheid, prestaties en productiviteit binnen organisaties. Aan de andere kant kan middelmatig of slecht leiderschap desastreuze gevolgen hebben. Het is dan ook helemaal niet vanzelfsprekend dat alle leidinggevenden goede leiders zijn.

Je haalt het beste uit de anderen niet door hen het vuur na aan de schenen te leggen, maar door het vuur in hun binnenste aan te wakkeren.

Leiderschapsprogramma

BusinessFlow zet sterk in op leiderschapsontwikkeling en biedt daarvoor een leiderschapsprogramma aan met als rode draad bewustwording en het vergroten van zelfkennis. Zelfkennis is mogelijk een van de minst besproken leiderschapscompetenties, maar waarschijnlijk wel een van de meest waardevolle. Het betekent dat je je bewust bent van waar je talenten liggen en van wat je nog moet leren. En het betekent ook open staan voor antwoorden als je iets niet weet en toegeven van fouten als die gemaakt zijn. Zelfkennis staat aan de basis van elk succesvol leider.

Werken vanuit je Intentie

Voor veel leiders is het al moeilijk om hun eigen talenten en ontwikkelpunten te benoemen; hoe kun je dan je mensen laten ontwikkelen? Als de leider niet in zichzelf gelooft, hoe moeten de medewerkers hem dan geloven? Hoe mooi zou het zijn als de leider vanuit zijn intentie werkt en dat hij zijn medewerkers in de juiste Flow laat werken. Dan krijgen we de mooie bevlogenheid.

Vormen van Advies

Wij bieden de volgende vormen van Leiderschapsontwikkeling aan:

  • Persoonlijke Coaching
  • Leiderschapsprogramma
  • Training Leiderschapsontwikkeling
ASSESSMENT
BEDRIJFSSCAN
Menu