Alles begint met jezelf de vraag te stellen:
“Wie ben IK?”
Benieuwd wat er het eerste in je op komt.
Jezelf kennen; is bewust zijn en worden van je talenten, emoties en je waarheden.. Bewustwording verbindt je met je oneindig potentieel.
Je verlangens verbinden zich met je talenten.

Ik geloof dat als je niet kan verbinden met jezelf, zich dat uit in een bepaald soort onrust, eenzaamheid / niet te omschrijven verlangen of een leegte die zich niet laat definiëren. Deze emoties krijgen vaak onbewust steeds meer draagvlak.
We leren ons vaardigheden aan die vaak gecreëerd zijn uit angst en uiteindelijk gaat angst een anker worden en dit belet jezelf in je ontwikkeling.

Een scherp bewustzijn is essentieel voor bezield leiderschap. Hoe hoger in de piramide hoe meer draagvlak je creëert. De energie op dat draagvlak is intens waarneembaar door de gehele organisatie.
Het moge voor zich spreken dat leiders zich bewust zijn dat de energie waarmee zij leiding geven een enorm effect en impact heeft op allerlei lagen binnen de organisatie.

A.I.M. is een unieke methodiek wat bewustwording op een diepe laag realiseert. Je wordt je bewust van je intentie en zorgt dat deze zichtbaar gemanifesteerd wordt in je bedrijf.
A.I.M. daagt en nodigt je uit om om je anker te hijsen en aan een reis te beginnen die je laat kennis maken met jezelf.
Die je bewust laat worden van je verlangens en in aanraking brengt met je oneindig potentieel.
Een reis waardoor je je emoties gaat herkennen en gebruiken als wegwijzers.
Een reis die een heel ander licht laat schijnen op het woord leiderschap.

Leidinggevenden willen hun organisaties veranderen alsof dat iets is wat buiten henzelf staat. Dan raken ze gefrustreerd wanneer anderen zich tegen de aangekondigde veranderingen verzetten. Het probleem wordt buiten zichzelf gezocht.
Terwijl de wereld drastisch verandert, blijven organisaties en instituten hetzelfde reactieve gedrag vertonen als ze altijd hebben gedaan.

Maar alleen vanuit een bewustwording, vanuit weten wie je bent, ga je op een andere manier naar de wereld kijken.
Leiders die zich realiseren dat er geen enkele waarheid bestaat die een verandering creëert maar dat zij de verandering ZIJN, dat zijn de leiders die een nieuwe realiteit creëren.

Een leider dient in staat te zijn vanuit diepe verbinding met zichzelf de verbinding met zijn mensen te maken en ze te verbinden met de richting van de organisatie. Vertrouwen hebben in je mensen, fouten durven te maken en anderen het applaus gunnen. Je niet verschuilen achter je rol als leider omdat je niet goed weet wie JIJ bent en waar jouw eigen kracht ligt. Emotionele en sociale vaardigheden zijn hierbij essentieel; handelen vanuit je bewustzijn en menskracht zodat jij je mensen kan laten ontwikkelen.

Zij zien de mens;
Horen de mens;
En voelen zich oprecht verbonden als ze het potentieel aanraken van hun medemens.

Lilian

Menu