LILIAN RIENTJES

Bedrijfsconsultant, Flow in your Business
Trainer | Coach | Adviseur

MIJN MISSIE
MENSELIJKE ORGANISATIES CREËREN

LinkedIn

Het menselijk gedrag heeft mij al mijn hele leven geboeid. Mensen zijn mooi op hun eigen manier. Maar mensen zijn ook onwijs intrigerend. Waarom reageert iemand op een bepaalde manier? Welke effecten heeft het gedrag van jou als individu op je werk of op de mensen met wie je werkt? Waarom laat iemand individueel een ander gezicht zien dan in een groep? Welke patronen zorgen voor onbewust gedrag? En vanuit welke waarheid reageert iemand op de dingen die hem of haar overkomen?

Krachtige mensen, krachtige organisatie

Door mijn jarenlange ervaring in verschillende functies en posities werd het mij steeds duidelijker dat het gedrag van mensen het succes van de organisatie bepaalt. Door die werkervaringen én mijn diepe ervaringen in de school of life, is het mijn intentie geworden om meer menselijke organisaties te creëren. Een plek waar de mens voorop staat en waar de mens écht gezien en gehoord wordt. Mensen zijn en blijven nou eenmaal het grootste en belangrijkste kapitaal binnen een bedrijf. Succes kun je alleen realiseren wanneer mensen kunnen zijn. Zijn zonder grenzen en zonder onopgeloste problemen. Dit, en het gedrag van mensen zijn bepalend of je die grote dromen of doelen waar gaat maken. Hoe krachtiger de mens, hoe krachtiger de organisatie.

Ik zie nog iedere dag mensen, van personeel tot leidinggevenden, die worstelen met angst en niet handelen vanuit de innerlijke moed die iedereen individueel bezit. Want door moed ben je in staat jezelf kwetsbaar op te stellen. Bespreekbaar te maken waar je mee zit of mensen inspireren zichzelf open te stellen en hun eigen kwetsbaarheden te delen. Echt verbinden met die ander. Is het niet ontzettend waardevol dat je als bedrijf of als team echt tot het uiterste kan gaan omdat je elkaar vertrouwt en op elkaar kunt bouwen? Vanuit liefde, compassie en vertrouwen ontstaat letterlijk alles. Al het goeds.

Systemen en opstellingen

Maar wist je dat jouw verleden en bepaalde systemen waar je in bent (op)gegroeid ook bepalend zijn voor wie je vandaag de dag bent? Wat je overtuigingen zijn en wat je als waarheid beschouwt? Door mijn opleiding Familie- en Organisatieopstelling kan ik als gecertificeerd Opsteller en Systemisch Coach mensen bevrijden wat hen bindt met hun (familie)systeem. Iets waar je je zelf vaak niet eens van bewust bent. Patronen doorbreken en leven in het NU.

Ik heb al vele mensen mogen helpen met deze bevrijding die er ook voor zorgde dat ze zich als mens in bijvoorbeeld hun functie of andere relaties anders en vrijer konden gedragen.

Hoe ik dat doe? We hebben te maken met een fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch lichaam. Deze vier lichamen belicht ik tijdens mijn coaching. Met cognitieve coaching alleen kom je namelijk niet goed in die diepere en onbewuste laag. Non-verbaal krijgt ons lichaam de meest zuivere weerspiegeling van het zielsveld. Als we gaan praten, maken we altijd een vertaalslag, waarin bepaalde onzuiverheden kunnen optreden. Door een opstelling kun je je eigen verhalen op een andere manier gaan beleven wat krachtige inzichten en bewustwording oplevert. Dat is misschien wel het grootste geheim van systemisch werk.

Coaching

Maar wat houdt je nu nog tegen? Tegen welke problemen lopen jij en je teamgenoten aan? Waar komen deze problemen vandaan? Ik ben mij gaan verdiepen in de theorie en heb verschillende masters afgerond. Mijn jarenlange ervaring en opgedane kennis zijn uitgegroeid tot succesvolle trainingstrajecten zoals AIM, individuele coaching en natuurlijk de businesscoaching. Maar daarnaast ben ik ook gaan werken met een assessment gericht op gedragscompetenties en heb ik mij daarvoor gecertificeerd.

Ik zie jou

Ik zie jou niet als functionaris, maar als mens. Wie ben jij? Wat is jouw passie? Volg jij iedere dag je hart? Mijn sessies zijn gestoeld op vertrouwen en op verbinding. Er ontstaan dan ook vaak ontroerende bewustwordingen. Ik zie jou. Vanuit die liefde voor de mens begeleid ik teams, organisaties en dus mensen in hun ontwikkelproces. Door mijn onafhankelijke, diepgaande en passievolle denkwijze ben ik in staat de mensen binnen een organisatie en de organisatie zelf écht verder te helpen. Van How naar Flow.

Als je op het punt staat in je leven dat je wel wat hulp kunt gebruiken…

Vanuit het werkveld heb ik Lilian leren kennen en uiteindelijk heb ik een intensief coaching traject bij haar gevolgd. In een prachtige omgeving, op een inspirerende locatie ben ik nog bewuster geworden van mezelf en van mijn gevoel. Lilian geeft je het vertrouwen en neemt je mee op reis om dichter bij jezelf te komen. Nieuwe inzichten, bewustzijn, overgeven aan jezelf en de aanwezige energie. Lilian straalt liefde uit in alles wat ze doet en hoe ze je begeleidt. Samen kom je tot de kern en wordt je in staat gesteld om de confrontatie en het avontuur met jezelf aan te gaan. De wijze waarop ze dat doet is inspirerend en puur. Ze geeft je het gevoel en vertrouwen dat je volledig jezelf kunt zijn en in korte tijd maakt zij samen met jou het verschil…

Marloes Schrijver | HR Director | Webasto Thermo & Comfort

Ik heb Lilian leren kennen als een gedreven HR business partner met daadkracht. Weet snel tot de kern te komen en maakt de zaken bespreekbaar. Schuwt daarbij niet mensen een spiegel voor te houden met respect voor de persoon. Zet sterk in op ontwikkeling van zowel leiding als medewerker. Ieder in zijn kracht. Dit maakt haar een goede sparringpartner voor alle lagen binnen de organisatie.

Olaf Schulte | Member of the Group Executive Committee | Zehnder Group

Lilian is doortastend, zorgt voor veiligheid en vertrouwdheid om je kwetsbaar op te kunnen en mogen stellen, zowel tijdens team als individuele sessies. Dit en de openheid die Lilian uitstraalt, heeft ertoe geleid te voelen wat er echt is, waarom ik ben wie ik ben, doe wat ik doe, denk wat ik denk. Haar respectvolle benadering hierin heeft mij geholpen om te zien waar mijn pijn zit. Lilian heeft mij geholpen mijn eigen ik, stap voor stap, laag voor laag te ontdekken, waarbij we steeds dichter bij de kern kwamen. De kern, die omringd was door dikke lagen, opgebouwd uit het verleden. Een waardevol proces, welke leidt tot mijn eigen ik.

Linda Schwering | Welzijnswerker sport, leefstijl | Wijz Zwolle

Lilian is een krachtige vrouw die, nadat ze samen met ons, het doel had vastgesteld, gedegen en zeer zorgvuldig te werk gaat. Ze is fanatiek, doortastend maar met een enorm gevoel voor de bal. Ze is in staat de vinger op de zere plek te leggen en in heldere en een voor iedereen te begrijpen taal, duidelijk te maken waar het pijnpunt ligt maar nog belangrijker wat daar aan te doen. We hebben gezamenlijk met haar een training opgezet die beantwoord aan de wensen van onze medewerkers waarbij, team, communicatie en zelfreflectie de sleutelwoorden zijn. Ze weet wat onder tafel gedacht wordt, boven tafel bespreekbaar te maken waarmee ze bereikt dat mensen elkaar beter verstaan om vervolgens intensievere samenwerking te laten slagen.

Rob Lenferink | Directeur | Eigenaar Lenferink B.V.

Lilian geeft zo’n goed gevoel in wie je bent, wat je bent en dat je er mag zijn. Ze gaf ons training bij WijZ waar veel onderliggende emoties vrijkwamen. Van daaruit wou ik graag zelf verder met mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik heb haar gevraagd om mij ook individueel te coachen. Zij heeft mij weer naar mijn gevoel gebracht i.p.v. te leven vanuit mijn hoofd en vanuit angst. Ze heeft mij in mijn kracht gezet waardoor ik weer vertrouwen heb zodat ik zelf keuzes kan maken. Mijn hele lijf reageerde eerder op mijn angst en ik kom nu veel krachtiger uit mijn woorden en voel mij veel beter. Ik ben vaker gecoacht maar nooit eerder ben ik bij mijn eigen kern gekomen. De dingen die ze mij vanuit bewustwording liet voelen en wat ze tegen mij zei, heeft mij zoveel kracht gegeven. Op persoonlijk vlak, in situaties op mijn werk maar ook in mijn hele leven.

Birsen Tas | Projectcoördinator | WijZ

Loop je ook tegen vraagstukken aan?