Mooi gesprek met directeur Bernardo Eenkhoorn

Mensgerichte leiders voor energie positieve mensen.

Dit zijn mooie woorden, maar hoe werkt dit nu echt in de praktijk en vooral; hoe doe je dat? Ik geloof erin dat je al vanuit de basis vanaf je geboorte een leider BENT en dat je dit niet kan “spelen”. In een sportteam wijs je een aanvoerder aan, omdat hij dit al IS, je gaat iemand niet opleiden tot aanvoerder. Toch ontmoet ik veel leiders die zo graag een leider willen zijn voor bijvoorbeeld erkenning van de ander, terwijl ze deze rol eigenlijk niet kunnen dragen. Dit geeft vaak negatieve gevolgen binnen het team en de organisatie, maar ook voor de leider zelf qua gezondheid bijvoorbeeld. Hierdoor wordt de gehele energie op alle vlakken geblokkeerd en blokkeer je ook de ontwikkelingen van je mensen.
Mensgericht leiderschap gaat over de mens echt zien, horen en aanvoelen. De stap ervoor is jezelf echt kennen, zodat je er niet over na hoeft te denken hoe je leiding geeft, maar dit natuurlijk ontstaat door alleen maar jezelf te (durven) ZIJN. Dan stroomt er een natuurlijke levensenergie en dat is voelbaar voor de omgeving, waardoor mensen ook met een positieve energie kunnen werken. Dit levert zoveel goeds op wat eigenlijk onbetaalbaar is.

Voor de zomer hebben wij een mooi gesprek met directeur Bernardo Eenkhoorn van Breman Installatiegroep opgenomen.

Bernardo is nog maar 31 jaar en nu al zo’n krachtige, maar vooral mensgerichte leider vanuit zijn puurste vorm door zichzelf te zijn. Hij vertelt kwetsbaar over zijn weg naar waar hij nu staat en wie hij nu is. Hij deelt zijn levensverhaal en wat zijn opa Reind Breman hem heeft meegegeven. Met trots vertelt hij over de groei en de ontwikkelingen binnen Breman en hoe ze op dat punt zijn gekomen én wat zijn persoonlijke ontwikkelreis hem heeft gebracht. Een inspirerend verhaal!

Dit was het eerste interview in een reeks met leiders die verandering teweeg kunnen brengen en waar we met elkaar van kunnen leren. Op naar energie positieve mensen.

Met dank aan en in samenwerking met:
Bernardo Eenkhoorn van Breman Installatiegroep
Het BREiNN team Stefan Kuiper, Patrick van Stokhem, Harm Jan Scherpenkate en Selma Laarman.

Vorig bericht
Zijn vanuit Zijn

Gerelateerde berichten