Model om aan te geven hoe BusinessFlow werkt.

BusinessFlow model

Goed ‘presterende’ teams onderscheiden zich door de factor psychologische veiligheid, oftewel de mate van vertrouwen en menselijke verbondenheid. Vertrouwen vergroot je door relaties aan te gaan, door je oprecht te interesseren voor de persoon tegenover je. 
90% Van de coachees heeft de angst om niet goed genoeg te zijn. Vanuit deze angst handelen ze vanuit ego en kunnen ze niet verbinden, is er geen vertrouwen, zijn ze uit verbinding met hun verlangen en zitten ze gevangen in hun eigen bekende gevangenis die gek genoeg veilig voelt.


Vanuit mijn aanpak (BusinessFlow model) maak ik de coachees bewust dat ze hoog in hun ademhaling zitten en daardoor primair reageren vanuit het primitieve brein. Als je een hoge ademhaling hebt, denkt je zenuwstelsel dat je in een stressvolle situatie bent en daardoor ga je in je eigen overlevingsstand. Ik leer ze vertragen en kan er geluisterd worden naar het gevoel. Wat gebeurt er in mijn lichaam en wat zegt het mij? Er ontstaat meer vertrouwen in je eigen lijf en dit voelt veilig.
Hierdoor creëer je als leider veel meer vertrouwen binnen het team. Kan er gewerkt worden vanuit verlangens. Dit zorgt voor een vrijheid van je zijn omdat je jouw eigen toegevoegde waarde weer gaat voelen binnen het grotere geheel. 
Verdrietig om te ervaren hoeveel coachees er vanuit angst handelen. Altijd maar moeten presteren, zich niet gewaardeerd of eenzaam voelen. Vanuit deze kramp ontstaan lichamelijke klachten en eigenlijk allemaal omdat hun “kleine ik” gekwetst is. Om dit nooit meer te voelen, ga je in de overdrive in plaats van je emotionele impulsen te volgen.

Stel je maar eens voor als er zo’n leider aan de top van de organisatie staat die van hieruit het bedrijf leidt en wat voor een invloed dit heeft op de gehele organisatie en de mensen. 
Het lijkt alsof ze vliegen en ze lijken nooit te vallen, maar dat komt omdat ze de hele tijd aan het kruipen waren.
Sommigen concentreren zich zo hard op het winnen, niet omdat ze werkelijk de overwinning zoeken, maar omdat ze willen dat iedereen kan zien hoe succesvol ze zijn.
Daarom zullen ze er alles aan doen om ervoor te zorgen dat het lijkt alsof ze altijd bovenaan staan.
De grootste angst is dat ze dit allemaal niet waar kunnen maken. Ze zijn geworden wie ze zijn doordat ze tegen verdriet, pijn en verlatenheid hebben gevochten.
Vanuit mijn ervaring is de enige manier om een organisatie te veranderen en de mensen in hun kracht te zetten; is hier doorheen gaan. Deze individuele groei weer te verbinden met elkaar en van daaruit te gaan manifesteren.
Fascinerend mooi om te zien als de mensen echt bereid zijn om te veranderen hoe snel je de juiste ontwikkeling kan bereiken. Waardoor mensen weer in de juiste Flow komen; niet achter de golf aan zwemmen maar meebewegen met de golf waardoor veel energie bespaard wordt.
Ruimte voor volledige betrokkenheid, gerichte focus en energie op het gemeenschappelijke doel. Eenheidsbewustzijn creëren waardoor mensen boven hun eigen kunnen uit stijgen.

Lilian

Vorig bericht
“Je moet het eerst voelen om weer te voelen”
Volgend bericht
Podcast BREINN

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.