My Winning Team

Een team en een coach, nooit in de parkeerstand maar altijd in blijvende ontwikkeling

Mijn ideale voetbalteam ademt energie en houdt van hard werken, maar ook van plezier maken en genieten. De spelers ervaren elke dag, elke training, elke wedstrijd en elke competitie als een uitdaging om te presteren en beter te worden. Het team heeft een nadrukkelijk gezamenlijk doel, maar er wordt ook ruimte geboden voor individuele doelen. Het TEAMBELANG staat echter bij iedereen voorop. Het team herbergt leiderschap en taakbewustheid en is een mix van jong elan en gewogen rijpheid. Binnen en rondom het team is er sprake van een vanzelfsprekende hiërachie. De teamleden vinden samen een gezonde balans tussen hun individuele ontwikkeling en de teamontwikkeling.

“Het team herbergt leiderschap en taakbewustheid en is een mix van jong elan en gewogen rijpheid.”

Hoe creëer je een Winning Team?

Het team heeft een trainer/coach die hier met zijn staf in karakter en kwaliteit naadloos op aansluit: hij heeft verstand van het voetbalspel in al haar facetten, maar ook van mensen en groepsprocessen. Hij verstaat de kunst van dienend leiderschap, van communiceren, instrueren, uitleggen, overleggen en delegeren. Hij biedt voldoende ruimte voor eigen inbreng en creativiteit: hij is de ruiter van het team.

Het team speelt met passie, aantrekkelijk voetbal, koppelt amusement en dynamiek aan rendement en resultaat. Het team scoort zo punten en bonuspunten en wordt uiteindelijk de terechte kampioen

Tot slot: de trainer/coach gunt zichzelf en het team tijd. Een geweldig team is niet opgebouwd in een weekje en met draaien aan een paar knoppen. Groei kost tijd, het zal dus even duren voordat alle teamleden weten wat ze aan elkaar hebben en het team steeds beter gaat functioneren.

Gerard Marsman Directeur Coaches Betaald Voetbal

Vorig bericht
Gezamenlijk vuur als Verbindende Kracht
Volgend bericht
Trainingsdag Persoonlijke Ontwikkeling

Gerelateerde berichten